Az ár-apály zóna veszélyei

2012.03.09. 21:50

Az utolsó két nap következett, elhatároztuk, hogy leköltözünk a torkolathoz és itt várjuk be a hajót. Összepakoltunk és 2 óra vizenyős mocsárban történő gyaloglás leértünk a folyó legalsó szakaszára. Útközben egyetlen embert sem láttunk, kiürült a folyó teljesen. A tengertől 500 m-re felfelé próbáltunk táborhelyet keresni. Bokros volt a terep, nagy vizes pocsolyákkal, köves, egyenetlen talajjal. A száraz ágakat szinte teljesen eltakarították a néhány hete még itt tanyázó horgászok, sajnos sok szemetet is maguk után hagytak. A folyótól 100 méterre találtunk egy sík füves részt, itt vertük fel a sátrakat a hideg, szemerkélő esőben. A délutánt, a tűzifa keresgélésével gyűjtöttünk, összeszedtünk mindent, amit lehetett a környékről, talán két kisebb tűzre elég lesz. Próbáltunk halat fogni de nem sikerült. Sóderes mederben rohant a víz, halnak nyomát sem találtuk.

Vizenyős mocsár a folyó alsó szakaszán.

 Több órás keresgélés eredménye, két gyors főzésre talán elég lesz...

 

Ilyenek voltak a környéken...

...és persze koponyák...

... plusz egy mumifikálódott ox dög.

Minket is megviselt Grönland.

De mennék már haza!

Este megettük az utolsó tésztalevesünket rizzsel és nem volt tele a hasunk mikor lepihentünk. Tüzelni nem tudtunk. takarékoskodni kellett a fával. Holnap fognunk kell valamit mindenképp, meg kell találni a halat. Sokáig olvastam, nem voltam álmos egyáltalán, nehezen aludtam el. Hajnali 1 órakor rossz érzéssel ébredtem fel, kimentem körülnézni. Párás, ködös éjszaka volt kísérteties fény derengett, magasabb lett a víz. Készítettem pár fotót majd tettem még egy kört a sátor körül, furcsa érzésem volt. A folyóban lévő sziklák már víz alá kerültek.  Lebotorkáltam a partra, sokkal közelebb volt. A fejlámpán gyenge fényénél láttam, hogy nagyon jön a víz, percenként egy méter tűnt el a szárazföldből. Ha ez nem áll meg negyed óra múlva elér a sátrakig.

Nagyon nehéz volt felverni Zsoltékat, - Ébresztő, költöznünk kell! Amikor rohamtempóban pakolni kezdtem látták, hogy ennek fele sem tréfa, a víz már szinte a sátraknál volt. Gyorsan felköltöztettem a sátrat egy kisebb dombra, majd elkezdtem felhordani a cuccokat, felpakoltam a tűzifát is egy nylonzacskóra. Segítettem Zsoltéknak akik nagyon szétpakoltak. Ekkor már láttam, hogy egészen fel kell mennünk, a víz nagyon jött ránk. Újra kipakoltam a sátrat, felvittem a bokrok közé ahol már meredeken emelkedett fel a part, biztonságban voltunk. Amire újra elrendezkedtünk a folyó eltűnt, a tenger borított el mindent. Legalább 3 métert emelkedett a  vízszint, a táborhely, a kis domb ahová felhurcolkodtam, minden víz alá került. Kimerülten feküdtünk le hajnali 4 körül.

Este 10 óra Grönlandon

Baljós fények

 


 

 

 

 

 

 


Szerző: Bp

2 komment

Címkék: robinson

A bejegyzés trackback címe:

https://gronlandfishing.blog.hu/api/trackback/id/tr394300797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalompista 2012.03.09. 22:35:44

Komoly, ahogy egy-egy részt lezársz (-:
süti beállítások módosítása