80+..., lett volna

2012.02.09. 21:00

A várva várt szárazlegyes horgászat nem működött, egy kis mellékágban mozdultak rá egyedül a Daddy longlegs nevű lószúnyog utánzatra.

 50 halra jutott egy ilyen, ezekre horgásztunk...

 Szép narancssárga

Ufo betart

Ez egy profi betartós kép, nem látszódnak a virsli ujjak.

Polárszemüvegben ezt láttuk..

 Nagy csapatok a mellékágban

 
A körforgó viszont valami miatt irritálta őket, vadul támadtak rá. Ez volt a halfogó eszközünk, szinte mindent meg lehetett vele fogni. A 4-es méretű, ezüst színű, Mepps Aglia, piros és sárga színű gyönggyel mindent vitt. Az átlagméret 1 és 2 kg között volt, olajzöld hátú, ezüstös testű, nőstény charok.
 
 
A videón a folyó kis mellékágán készült. A sekély, de élénk folyású meder mini pool-jainban tömegével álltak a charok,elsősorban a kisebbek, de volt köztük néhány szebb narancssárga, vagy vörös hím. Zsolt ezek közül fogta meg az egyiket. A 3.30-nál látható látványos faroknyélfogás nem mindig működött. 
Egy újabb pálya ahol tömegben állt a hal. A kő előtt sekély gázló, utána mély pool, a halak a a 30 centis vízben álltak, szinte kilógott a hátuk. Nem volt olyan leúsztatás, hogy ne kerüljön 50 centinél közelebb halhoz a légy. Délelőtt apró nimfákkal és kitartó horgászattal meg lehetett fogni őket, délutánra már mindent totálisan ignoráltak. 
 
 
Kedvenceink viszont a nagyobb narancssárgás-vöröses színű hímek voltak, ezeket próbáltuk szelektálni. A legnagyobb halaink 70 és 75 cm között voltak, de láttunk 5-6 kilós, brutális halakat is. Az utolsó napokban egy vörös színű, 80 plusszos halat akasztottam egy köves kanyarban. A folyó itt összeszűkült, a mélyebb vízből nagyobb sziklák álltak ki. Hosszas próbálkozás után végre sikerült megakasztanom egy nagyot a kék marabu nimfával. A hal messze kirohant, ugrált és a köveket kerülgette. Majdnem fél órán át fárasztottam, próbáltam utána menni, gázoltam át a folyón az egyik partról a másikra. Rutinos volt a hal, a kövek tövét célozta meg és a végére sikeresen be is ékelődött két szikla közé, áthúzta a zsinórt. Kihúzni már nem tudtam onnan, kénytelen voltam beszakítani.
 
Ezen a pályán fárasztottam a legnagyobb szajblingom. Sajnos túl rutinos hal volt...
 
 
Itt még megvolt, többször már nagyon közel...
 
A völgyben töltött 10 nap alatt, rengeteg időnk volt. Néhány órát horgásztunk naponta, ezalatt az 5-10 halat meg lehetett fogni. Volt idő a petymegelésre, felesleges volt a reggeli és esti órákat erőltetni, ilyenkor teljesen leállt az aktivitásuk. Sötétben egyszer sem horgásztunk. Se értelme nem volt, se kedvünk nem volt hozzá.  
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gronlandfishing.blog.hu/api/trackback/id/tr54085489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása