Horgászat a sarkkör fölött

2012.02.02. 20:41

Problémát jelentett, hogy a kevés nimfa ami nálam volt, szinte mind súlyozott volt. Az alacsony vízben azonnal leértek és összeszedték az aljzatról a moszatot, nem lehetett velük horgászni.

Az egyik legszebb szajblingom

A nagyobbakat szinte kivétel nélkül elengedtük

 

A meder sekély és dús vegetációjú volt. A súlyozott nimfák azonnal összeszedték a moszatot.

 

 Kisebb "pecsenyechar"

 

Ezüstös nőstény char

 

A Robinsonon elegendő 23-as tippet már az elején se működött a völgyben, 0,20-al lehetett megfogni csak őket. Pár nap után a halak újra teljesen inaktívvá váltak, 0,18-ig le kellett mennem, hogy kapásig jussak. A küzdelem itt már igazán kétesélyessé vált, mert ezek a tengerben nevelkedett halak borzasztó erőben voltak és nagyon küzdöttek. Hosszú kirohanásaikban bőven lehúztak a backingből, nehezen fáradtak el, a jó legyeimet hamar letépték. A vékony tippet mellett a leader hosszát is növelni kellett, a szokásos 9 láb helyett 12-14 láb hosszúra. A totális dead drift (szabadon sodortatás) kellett nekik csak, ha kicsit megfeszült a zsinór és meghúzta a nimfát, már nem érdekelte őket. Emellett még erősen válogattak is, alig volt valami kedvükre való.

Egyetlen kis doboz nimfa volt nálam, többnyire súlyozottak. Mivel a sekély, növényes vízben azonnal összeszedték a moszatot, nem lehetett őket használni. A nagy halsűrűség miatt sok volt a külső akasztás is, ekkor egy jobb hal kifogására igen kevés volt az esély.
Szóval nem volt egyszerű a szituáció.

  

Zsolt nagy fárasztása. Ami átlagos körülmények között ritka, itt korlátlanul gyakorolhattuk. Komolyabb halak fárasztása finom szerelékkel.

 

 Egy hosszú fárasztás eredménye

 Egy átlagos hal fárasztása. Egyszerűen nem lehetett hamarabb kiszedni őket.

 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://gronlandfishing.blog.hu/api/trackback/id/tr814054596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása